gikydor

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΠΟΝΣΑΙ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΕΜΕΙΣ... ΛΙΜΝΗ


ΕΝΥΔΡΕΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ

BONSAI

Η ΛΙΜΝΗ ΜΑΣ

ΕΡΠΕΤΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΤΕΧΝΗ

 

 

Hyphessobrycon erythrostigma Ortega & Vari, 1986 (Fowler, 1943)

(Bleeding heart)

 

Ανήκουν στην οικογένεια Characidae στην Τάξη Characiformes και ζουν στα νερά του Άνω Αμαζονίου και το Περού. Προτιμούν ήσυχα νερά με πολλά φυτά για να προφυλάσσονται από τους θηρευτές τους.

Πρόκειται για σμηνόψαρα που κινούνται στην κάτω και μεσαία περιοχή του ενυδρείου και είναι φιλήσυχα, και άρα κατάλληλα για να συγκατοικήσουν με άλλα ανάλογου μεγέθους και συμπεριφοράς ψάρια. Δεν ξεπερνούν τα 6 cm  σε μήκος και ένα ενυδρείο μήκους 80 cm θεωρείται το ελάχιστο για αυτό το είδος.

Foto: B. Kahl

Το ενυδρείο πρέπει να είναι φυτεμένο αλλά να διαθέτει και 50% ελεύθερο χώρο για να έχουν χώρο να κινούνται. Μια ομάδα από τουλάχιστον 8 ή περισσότερα άτομα είναι ιδανική για να δούμε την συμπεριφορά τους, ιδιαίτερα αν έχουν τους κατάλληλους συγκάτοικους και όχι ψάρια που θα τα στρεσάρουν. Σε ένα μεγάλο ενυδρείο μπορούν να συγκατοικήσουν εύκολα με σκαλάρια και φυσικά με Corydoras ή άλλα είδη γατόψαρου.

Το νερό πρέπει να έχει pH από 5.5 - 7 και χαμηλή σκληρότητα. Ιδανικό είναι το Kh να ευρίσκεται μέχρι 5 και 7 dKH και η γενική σκληρότητα GH όχι πάνω από 10 dGH. Η θερμοκρασία στα νορμάλ για τα τροπικά ψάρια επίπεδα, 24°C - 27°C. Όπως σε όλα τα είδη που προέρχονται από τα «μαύρα» νερά του Αμαζόνιου πολύ θετική θεωρείται η προσθήκη τύρφης στο ενυδρείο, μέσα στο φίλτρο ή σε ένα σακουλάκι και τοποθετημένη σε ένα σημείο κατευθείαν μέσα στο ενυδρείο. Μια εναλλακτική λύση είναι η προσθήκη μερικών ξερών φύλλων βελανιδιάς που έχουν την ιδιότητα να αποβάλουν ουσίες που βελτιώνουν το νερό και του δίνουν μια καφέ απόχρωση.

Η διατροφή τους δεν παρουσιάζει προβλήματα, αφού θα φάνε όλες τις διαθέσιμες τροφές στο εμπόριο, φυλλαράκι, αποξηραμένες αλλά και τροφές κατεψυγμένες που είναι και οι προτιμότερες για αυτά τα είδη.

Η αναπαραγωγή τους δεν είναι εύκολη. Χρειάζονται ιδιαίτερα καλές συνθήκες με μαλακό νερό και τύρφη, χωρίς να σημαίνει ότι αν εξασφαλίσουμε αυτές τις συνθήκες θα έχουμε επιτυχία.

Έχουν αναφερθεί τυχαίες αναπαραγωγές, αλλά αυτό δεν αρκεί για να πούμε ότι με κάποια συγκεκριμένα βήματα θα έχουμε σίγουρη γέννα.

 
 





• ΠΙΣΩ • ΠΑΝΩ •

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ▪  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ LINKS

2001 -  2018

Απαγορεύεται αναδημοσίευση των άρθρων ή μέρος αυτών, χωρίς την άδεια του ΓΗ & ΥΔΩΡ